HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'de bazı bölgelerde tahliye için anlaşma sağlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de bazı bölgelerde tahliye için anlaşma sağlandı
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Suriye'de tarafların kuşatma altındaki Madaya, Zabadani, Fua ve Kafraya'dan sivillerin tahliyesi konusunda anlaştığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de çatışan tarafların, kuşatma altındaki dört kasabada bulunan sivillerin tahliyesi konusunda anlaştığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de tarafların Şam kırsalındaki Madaya ve Zabadani ile İdlib'deki Fua ve Kafraya'daki sivillerin tahliyesi konusunda anlaştığına dair bilgilerin BM'ye geldiğini söyledi.

"BM bu anlaşma ve müzakerenin tarafı değildir." diyen Haq, bu dört kasabada yaşayan yaklaşık 60 bin sivilin güvenliğinden endişe etmeyi sürdürdüklerini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Haq, her türlü sivil tahliyesinin rızaya dayalı, güvenli ve istenilen yere olması gerektiğini belirterek, şartlar düzeldiğinde bu kişilerin dönüşüne izin verilmesinin önemine değindi.

Tarafların insani yardım görevlilerinin söz konusu bölgelere girişine izin vermesini istediklerini anlatan Haq, evlerinden ayrılmak istemeyenlerin de güvenliğinin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

BM, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelerde yaşayan sivillerin acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu duyurmuş ve taraflara insani yardım girişi için izin verme çağrısı yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...