HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan flaş açıklama: Göndermeye hazırız!

Düzenleyen: /
Rusya'dan flaş açıklama: Göndermeye hazırız!
Rusya, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya'dan gelen bir son dakika haberine göre, Viktor Ozerov: "Suriye’ye gereken hava savunma sistemlerini göndermeye hazırız" dedi.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin savunma komitesi başkanı Viktor Ozerov, bir anlaşmaya varılması halinde Suriye’ye gereken hava savunma sistemlerini öncelikli olarak göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Ozerov Sputnik'e verdiği demecinde şu ifadeleri kullandı: "Gerekli sayıdaki hava savunma sistemleri (Suriye'ye) öncelikli olarak gönderilebilir. Bir anlaşmaya varılması halinde Suriye'ye gereken hava savunma sistemlerini göndermemizde olağanüstü bir durum da yok. Zira Suriye savaş halinde. Rusya da ona bu konuda yardım ediyor."

Ozerov ayrıca, Suriye'ye hava savunma sistemi göndermelerinin uluslararası hukuku ihlal etmeyeceğini çünkü söz konusu sistemlerin savunma amaçlı silahlar olduğunu söyledi.
 
Ozerov'un bu açıklamaları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Sputnik'e verdiği mülakatta, yeni hava savunma sistemleri konusunda Rusya'yla görüştüklerini duyurması ardından geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...