HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gazze'den Mısır'a sınır kapısı çağrısı

Düzenleyen: /
Gazze'den Mısır'a sınır kapısı çağrısı
Refah Sınır Kapısı, Gazze, Mısır, Haber

DÜNYA Haberleri

Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın 45 gündür kapalı tuttuğu Refah Sınır Kapısı'nı açma çağrısı yaptı.

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, 45 gündür kapalı olan Refah Sınır Kapısı'nı açması için Mısır'a çağrıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır yönetimini, Gazze'deki mevcut insani şartları iyileştirmek için Refah Sınır Kapısı'nı en kısa zamanda açmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı. Bezm, sınır kapısının 45 gündür kapalı olduğunu, son 8 ay içinde kapının ilk defa bu kadar uzun süre kapalı kaldığını, bu durumun insani şartları zorlaştırdığını kaydetti.

Açıklamada, insani durumlar nedeniyle sınır kapısından geçmek için Sınır Kapıları İdaresi'ne 20 bini aşkın kişinin kayıt yaptırdığına işaret edildi.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman kısa süreliğine açıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...