Barzani, PKK'dan Sincar'ı terk etmesini istedi

Düzenleyen:
Barzani, PKK'dan Sincar'ı terk etmesini istedi

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin hava saldırısının ardından Irak Kürt yönetimi Sincar'daki terör örgütü unsurlarının bölgeden ayrılmasını istedi. Reuters haber ajansı, gelişmeyi son dakika olarak duyurdu.

Türkiye'nin bu gece Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da bulunan PKK hedeflerine düzenlediği hava saldırısı, bölgede dengeleri değiştiriyor. Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani, terör örgütünden bölgeyi terk etmesini istedi. Reuters haber ajansının dünyaya son dakika olarak geçtiği açıklamada, "Bu sorunların tamamen, PKK’nin bölgede bulunmasından kaynaklandığını belirtmek gerekir. Onların orada bulunması, baş ağrıtmaktadır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Herkes tarafından defalarca Şengal Dağı'nı boşaltılmaları talep edildiği halde PKK kimseyi dinlememiştir. Buradan bir kez daha PKK güçlerinin sorunların daha da derinleşip istikrarsızlığa sebebiyet vermemelerini, bölge halkının dönmesine izin vermelerini, Şengal Dağı ve bölgeden çekilmelerini talep ediyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...