HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hindistan'da bir rahip Keşmirli Müslümanlara karşı sözde ordu kurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hindistan'da bir rahip Keşmirli Müslümanlara karşı sözde ordu kurdu
Hindistan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Hindistan'da bir rahip, Cammu Keşmir Bölgesi'ndeki bağımsızlık yanlısı Müslüman göstericilere karşı, Uttar Pradeş eyaletinin Kanpur kentinde sözde ordu kurdu.

Rahip Balyogi Arun Puri Chaitanya Maharaj, basına yaptığı açıklamada, Jan Sena adındaki sözde orduya, "taş atanlara yakışır bir cevap vermeye hazır" 13 bin kişinin kayıt yaptırdığını iddia etti.

Puri, "Başbakan Narendra Modi'ye, Sena'nın Keşmir'e giderek orada bağımsızlık yanlısı Keşmirlilere ders vermesine müsaade etmesi için başvurdum." dedi.

Kanpur'daki Siddhnath tapınağının baş rahibi olan Puri, "Sena'ya kayıt yaptıran gençler, Keşmir'deki asi gençlerle mücadele etmek üzere eğitiliyor." ifadesini kullandı.

Puri, kendisinin ve diğer rahiplerin, bölge sulh hakimiyle bir araya gelerek Hindistan Başbakanına ve Devlet Başkanına iletilmek üzere, grubunun Cammu Keşmir'e yürüyüş düzenlemesi için izin talebini içeren resmi bir mektup sunacaklarını kaydetti.

Yazar ve sivil toplum aktivisti Gautam Navlakha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sağ kanat Hindu hükümeti başta olduğu için bu gruplar cesaretleniyor. Sena ve Keşmirlilere yönelik saldırıları da bunun tezahürleri. Ancak bu, Keşmir'den çok Hindistan'a zarar verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...