HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gabriel: Türkiye ile müzakerelerin kesilmesi yanlış bir tepki

Düzenleyen: /
Gabriel: Türkiye ile müzakerelerin kesilmesi yanlış bir tepki
Almanya, Avrupa Birliği, Gabriel, Haber

DÜNYA Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesini yanlış bir tepki olarak gördüklerini söyledi.

Malta'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine karşı olduğunu belirtti.

Gabriel, "Üyelik müzakerelerinin kesilmesini tümüyle yanlış bir tepki olarak görüyoruz. Türkiye, büyük bir komşu. Askeri dönemlerde bile Türkiye'yi dışlamadık. Şimdi neden bu ülkeyi Rusya'ya doğru sürüklemekte çıkarımız olsun ki? Her şeyden önce diplomasi görüşmeleri sürdürmeli." şeklinde konuştu.

Üyelik müzakerelerinin kesilmesini isteyen neredeyse hiç kimsenin olmadığına dikkati çeken Gabriel, Avusturya’nın tutumunun herkesten daha sert olduğunu ancak bunun Türkiye'den fazla Avusturya iç politikasıyla ilgili olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Gabriel, Türkiye ile gelecekte daha yoğun şekilde eleştirel diyalog sürdürebilmek için AB-Türkiye ilişkilerinin yeni bir temele oturtulması gerektiğini vurguladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...