Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD: Koalisyon güçleri Türkiye-Suriye sınır hattında

Düzenleyen:
ABD: Koalisyon güçleri Türkiye-Suriye sınır hattında

DÜNYA Haberleri

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Koalisyon güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a karşı "önemli ortak" olarak vurgulanan terör örgütü YPG'ye yönelik saldırıları engellemek için Türkiye ve Suriye sınırında devriye nöbeti tuttuklarını bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon güçleri, (Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD'nin önderliğini yaptığı) Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ve Türkiye arasındaki çatışma ve güvenlik güçlerinin sınırdan birbirlerine ateş açtığı yönündeki haberleri anlayabilmek için Suriye ve Türkiye sınırında devriye nöbeti tutmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Devriyenin sebebini, "DEAŞ'a karşı mücadele en fazla güvendiğimiz iki ortağın arasındaki gerginliği durdurmak" sözleriyle açıklayan CENTCOM, taraflara, DEAŞ'a karşı yoğunlaşma çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...