Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransız ordusu Mali'de 20 isyancıyı etkisiz hale getirdi

Fransız ordusu Mali'de 20 isyancıyı etkisiz hale getirdi

DÜNYA Haberleri

Fransız birliklerinin Mali'de gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 20 isyancının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Fransa Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrik Steiger, basına yaptığı açıklamada, "Fransız birliklerinin Mali'nin güneybatısında Burkina Faso sınırında ormanlık alanda gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 20 isyancı ölü veya sağ ele geçirildi." ifadesini kullandı.

Fransız sözcü, ölü veya sağ ele geçirilen terörist sayısı konusunda başka ayrıntı vermedi.

OPERASYONA HAVADAN DESTEK
Fransız basını, operasyona savaş uçakları ve helikopterlerinin de destek verdiğini duyurdu.

Mali'nin kuzeyine yerleşen ayrılıkçı gruplar ile Mali Ordusu arasında yaşanan çatışmaların ardından Fransa, ilk kez 12 Ocak 2013 tarihinde bu ülkeye askeri müdahalede bulunmuştu.

Mali'nin kuzeyini kontrol altında tutan militanlara karşı Mali birlikleriyle operasyon başlatan Fransa, bu bölgedeki askeri birlik sayısını bir ara 4 bine çıkartmıştı.
Mali'de silahlı gruplara karşı düzenlenen operasyonlara Fransız savaş uçakları ve helikopterleri de zaman zaman destek veriyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...