Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya Kur’an-ı Kerim dağıtılmasını yasakladı

Düzenleyen:
Avusturya Kur’an-ı Kerim dağıtılmasını yasakladı

DÜNYA Haberleri

Avusturya Parlamentosu, kamusal alanda burka giyilmesini ve Kur’an-ı Kerim dağıtılmasını yasaklayan tasarıyı onayladı.

Ulusal Konsey'de yapılan oylamada Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) milletvekilleri yasağı içeren entegrasyon paketini kabul etti.

BURKA VE KUR'AN-I KERİM'E YASAK
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, alınan kararla kamusal alanda tüm vücudu ya da yüzün tamamını kapatan kıyafetlerin giyilmesi yasaklanmış oldu.

YASAĞI İHLAL EDENE 150 EURO CEZA
Yasağı ihlal edenlere, ekim ayından itibaren yürürlüğe girmek şartıyla 150 euro para cezası öngörülüyor. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in kamusal alanda dağıtılmasına da yasak getirildi.

İLTİCA BAŞVURUSUNDA BULUNANLARA ALMANCA ZORUNLULUĞU
Yasada ayrıca iltica başvurusunda bulunanlara Almanca ve entegrasyon kursunu bitirme yükümlülüğü getirildi. İltica başvurusunda bulunanlar ayrıca çalışma hayatına katılmaları için verilen danışmanlık eğitimlerine katılmak zorunda olacak. Bu kurslara gitmekten imtina edenlere mali yardımlarda kesintiler öngörülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...