Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kudüs meselesinin çözümsüz bırakılması felaketle sonuçlanır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kudüs meselesinin çözümsüz bırakılması felaketle sonuçlanır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Kudüs meselesinin çözümsüz bırakılmasının "felaket sonuçları" olacağı uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi'nde konuşan Kral Abdullah, Filistin meselesinde iki devletli çözüm planının önemine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın barışın gerçekleşmesi için sarf edeceği çabaları desteklediğini belirten Kral Abdullah, "Yanında duracağız ve ortağın olacağız." dedi.

Kral Abdullah, "Kudüs, üç semavi din arasındaki birlikte yaşama ve barış temelidir. Kudüs meselesinin çözümsüz bırakılması felaket sonuçlar doğuracaktır. Bu şehrin korunması, bir öncelik olmalı." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusuna da değinen Kral Abdullah, "Terör ve aşırılıkla mücadele için hepimizin tek saf olması gerekiyor. Terör örgütleri, yanlış dini ideolojiler benimsiyor. Bu örgütler haricilerdir, İslamı temsil etmiyorlar. Terörün kurbanlarının çoğu, Araplar ve Müslümanlar." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...