HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'lıların dayak yemesine ABD'den küstah tepki

Düzenleyen:
PKK'lıların dayak yemesine ABD'den küstah tepki
Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Rex Tillerson, Dayak, Haber

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan kavgayla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında korumaların büyükelçilik önünde Türk vatandaşlarına saldıran PKK'lılara müdahalesine ABD'den en üst düzeyde tepki geldi. "Dehşete düştük" diyen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "yaşananlar en basit deyimiyle kabul edilemez" ifadesini kullandı.

''BÜYÜKELÇİYİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞIRDIM''

Rex Tillerson, Fox News’de yaptığı açıklamada Türk Büyükelçi Serdar Kılıç’ın Amerikan Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını söyledi ve “Türk şiddeti basit şekilde kabul edilemez” açıklamasını yaptı.

Rex Tillerson sözlerini, “Hala süren bir soruşturma var. Bu incelemeden çıkacak sonucu bekleyeceğiz. Türk Büyükelçiliği’nde yaşananlarla ilgili dehşete düştüğümüzü ilettik” diye bitirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...