Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'den bekarlara evlenmek için rehberlik hizmeti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin'den bekarlara evlenmek için rehberlik hizmeti

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin'de Komünist Gençler Birliği, bekarların yaşları geçmeden evlenebilmesi için rehberlik hizmeti verileceğini duyurdu.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) gençlik kolu Komünist Gençler Birliğinin (KGB) evlenmek isteyenlere yardımcı olunacağını açıklamasının ardından ülke genelinde birçok şirket, bir an evvel dünya evine girmeleri için çalışanlarına baskı yapmaya başladı.

ÇKP'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, KGB, geçen hafta bekarların yaşları geçmeden evlenebilmesi için medya yoluyla aile ve evliliğin olumlu yönlerinin anlatılacağını, rehberlik hizmeti verileceğini duyurdu.

KGB'nin açıklamasının ardından birçok şirket, bekar çalışanlarının "başlarını bağlamak" için harekete geçti. Çalışanlarını doğru eşi bulmaları için parklar ve stadyumlarda düzenlenen kitlesel tanışma randevularına katılmaya zorlayan şirketler, katılımı yüksek tutmak için “yoklama” bile alıyor.

Kitlesel tanışma etkinliklerinde bekarların gelin ve damatmış gibi davranmaları isteniyor.

Bekarlar, şirketlerin evlilik baskısından şikayetçi

Ülkenin sosyal medya platformu Weibo'dan paylaşımda bulunan bekarlar ise şirketlerin evlilik için baskı kurmasından ve eş bulma veya tanışma randevusu olarak adlandırılan etkinliklere katılmaya zorlamasından şikayet ediyor. 

Çin'de bekar nüfus, 2015 itibarıyla 200 milyonu buldu. Yetkililer, söz konusu durumu ülke gençliği için endişe verici olarak niteliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...