Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Medvedev: Kısıtlamaların kaldırılması kararı hızla hayata geçecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Medvedev: Kısıtlamaların kaldırılması kararı hızla hayata geçecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye ile ticarette kısıtlamaların kaldırılması kararına ilişkin, "Karar, hükümetin çalışmaları kapsamında hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. Gerekli belgeler hazırlanacak ve imzalayacağım." dedi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğu binasını ziyaretinde, gazetecilerin Türkiye temaslarına ilişkin sorularını cevapladı. 

Medvedev, Türkiye ile ticarette kısıtlamaların kaldırılması kararına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Karar hükümetin çalışmaları kapsamında hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. Gerekli belgeler hazırlanacak, ben de onları imzalayacağım. Kısıtlamaların kaldırılması ağırlıklı olarak domates dışındaki meyve sebze ürünlerini kapsıyor. İmzalanacak kararname, (Türk) iş gücünün kullanılması ve inşaat dahil bazı sektörlere uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını kapsıyor. Bunun için çok zaman gerekmiyor."

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi

Medvedev, Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmı inşaatının başlamasını önemli bir olay şeklinde nitelendirdi. Başbakan Medvedev, deniz kısmının ardından projenin Türkiye topraklarında uzunluğu yaklaşık 200 kilometreyi bulacak kara inşaatı aşamasına geçileceğini ifade etti.

Türk Akımı'nın ikinci hattının Avrupa'ya çıkış noktasının belirlenmesi için temasların yürütüldüğünü aktaran Medvedev, "Bu Avrupa'nın alacağı karara bağlı. Bu karar alınırken ekonomik konuların dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu siyasi değil ekonomik bir proje." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...