Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışma: 10 ölü

Yemen'de Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışma: 10 ölü

DÜNYA Haberleri

Yemen Taiz'de Husiler ve hükümet güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 10 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 25 olarak açıklandı.

Yemen'in Taiz kentinin doğu mahallelerinde Husiler ve hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Hükümet güçlerine bağlı kaynaklardan alınan bilgiye göre, hükümet güçleri, kentin doğu bölgesine saldırı düzenledi ve Husileri askeri kışla olarak kullandıkları Er-Rahman Camisi ile çevresindeki evlerden çekilmek zorunda bıraktı.

Taiz'deki hükümet güçleri sözcüsü Albay Mansur Saad el-Hassani, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, çatışmalarda 7 Husi ile 2 askerin öldüğünü, 15 Husi'nin yaralandığını ifade etti.

Hassani, Husilerin Babul Kebir ve 26 Eylül mahallelerine topçu ateşiyle düzenlediği saldırıda ise 1 sivilin öldüğünü, 10'unun yaralandığını kaydetti.

Husiler, pek çok mahallesi hükümet güçlerinin elinde bulunan Taiz'i bir yılı aşkın bir süredir abluka altında tutuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...