HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Zuckerberg 13 yıl aradan sonra Harvard diplomasına kavuştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zuckerberg 13 yıl aradan sonra Harvard diplomasına kavuştu
Zuckerberg, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, yıllar önce mezun olmadan ayrıldığı Harvard Üniversitesinden diplomasını aldı.

ABD'nin en prestijli yüksek öğrenim kurumlarından biri kabul edilen Harvard Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği ve psikoloji eğitimi alan ancak 2004 yılında ikinci sınıfa giderken üniversiteden ayrılan Zuckerberg, 13 yıl aradan sonra Harvard'ın mezuniyet törenine katıldı.

Törende diplomasını alan Zuckerberg, Facebook'tan yaptığı paylaşımda, "Anneciğim, geri gelip diplomamı alacağımı sana hep söylemiştim." ifadesini kullandı.

Zuckerberg'in diplomasını havaya kaldırırken mezuniyet cübbesi ve kepiyle paylaştığı fotoğraf Facebook'ta 1,3 milyon kişi tarafından beğenildi.

Dünyanın en zengin 5'inci kişisi

Harvard'da öğrenciyken sosyal paylaşım sitesini kuran ancak Facebook'a ağırlık vermek için eğitimini yarıda bırakan Zuckerberg, yaklaşık 65 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en genç milyarderi ve en zengin 5'inci kişisi konumunda bulunuyor.

Şu anda dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates, Microsoft'u kurmasının ardından Harvard Üniversitesini 1975 yılında bırakmış, 2007 yılında ise üniversiteden fahri doktora unvanı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...