HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mısır Libya'yı vurdu

Düzenleyen: /
Mısır Libya'yı vurdu
Mısır, Libya, Haber

DÜNYA Haberleri

Mısır Kıptılere yönelik saldırının ardından misilleme olarak Libya'daki terör kamplarına savaş uçakları ile operasyon düzenledi.

Mısır hava kuvvetleri, ülkede Kıpti Hıristiyanlara düzenlenen ve 28 kişinin öldüğü terör saldırısına misilleme olarak, Libya topraklarında terör kamplarını bombaladı.

Mısır ordusundan yapılan açıklamaya göre, Mısır hava kuvvetlerine ait jetler Libya'nın doğusundaki terörist üslerini vurdu. Hava saldırısının, bugün Minye kentinde 28 kişinin ölmesine neden olan terör saldırısına misilleme olarak yapıldığı bildirildi. Terör üslerine altı kez bombardıman yapıldı.

Ordudan yapılan açıklamada, teröristlerin Darna şehrindeki karargahının hedef alındığı bildirildi. Buradaki militanların DAEŞ değil, El Kaide bağlantılı olduğu sanılıyor.
Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi de ordudan yapılan açıklamanın hemen öncesinde ulusa sesleniş konuşması yaparak, "Mısır'da saldırılar düzenleyen militanların eğitildiği üslerin, nerede olurlarsa olsun vurulacağını" söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...