Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistinli gruplardan işgale tepki

Filistinli gruplardan işgale tepki

DÜNYA Haberleri

Filistinli direniş grupları, Filistinlilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail askerlerine yönelik eylem girişimlerini, "İsrail'in işlediği cinayetlere karşılık doğal bir yanıt" olarak nitelendirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Filistinlilerin Kudüs'teki eylemleri, gaspçı işgal güçlerine karşı devrim mücadelesinin sürdüğünün bir delilidir." değerlendirmesinde bulunuldu.
"Tamamen özgürlüğe kavuşana değin kahramanca intifadanın süreceği" kaydedilen açıklamada, "İsrail askerlerinin, Doğu Kudüs'te 3 genci öldürmesi, kendini ve kutsal değerlerini savunan bir halka karşılık, İsrail'in terör ve radikalizminin gerçek yüzü olduğunu kanıtlıyor." ifadesine yer verildi.
Yapılan yazılı açıklamada Kudüs'teki olaylar, intifadanın devam ettiği ve halkın pes etmeyeceğinin açık bir mesajı olarak yorumlandı.
Açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın kapılarında vurulan 'cuma şehitlerinin' kanları, Kudüs'ü koruyacak ve zafer için bozguncuları daima kovalayacak bir lanete dönüşecektir." ifadesi aktarıldı.
- Uluslararası topluma "Filistinlileri koruyun" çağrısı
Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin (FHKC) askeri kanadı "Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları" ise Filistinlilerin söz konusu saldırı girişimlerinin, "İsrail'in cinayetlerine karşı doğal bir yanıt" olduğunu kaydetti.
Fetih Hareketi de İsrail askerlerinin Kudüs'te 3 Filistinliyi öldürmesini kınayarak, "İsrail'in Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'ye yönelik tansiyonu yükselten siyaseti, bölgeyi gergin bir durumda bırakacaktır." açıklamasında bulundu.
"Bölgede güvenlik ve istikrara katkı sağlamayan bu tırmanışın bir an önce durması istenen" açıklamada, uluslararası topluma, savunmasız Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması meselesini ciddiyetle ele alması çağrısı yapıldı.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te dün akşam saatlerinde yaşanan olaylarda İsrail askerlerine saldırı girişimde bulunduğu öne sürülen 3 Filistinli genç öldürülmüştü. Olaylarda ağır yaralanan bir İsrail polisi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...