Suudi ortak bastırdı, Twitter El-Cezire'nin hesabını kapattı

Düzenleyen:
Suudi ortak bastırdı, Twitter El-Cezire'nin hesabını kapattı

DÜNYA Haberleri

Twitter Katar merkezli El-Cezire kanalının Arapça yayın yapan hesabını askıya aldı.

Twitter, El-Cezire'nin (Al Jazeera) diğer dillerde yayın yapan hesaplarına herhangi bir müdehalede bulunmazken yalnızca Arapça yayın yapan hesabın kapatılması dikkat çekti.

KATAR KRİZİ

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

SUUDİ PRENS ETKİSİ
Twitter'ın El-Cezire'ye karşı aldığı bu tutum, Suud Kraliyet Ailesi mensubu El-Velid bin Talal’ın, Twitter’ın ikinci büyük hissedarı olmasının etkisi olduğu iddia ediliyor.

Suudi Prens 2015 yılında hisselerini yaklaşık 35 milyona çıkarmıştı. Suudi Prens El-Velid bin Talal böylece Twitter’daki hissesini yüzde 5,17’ye çıkarmış oldu.

EL-CEZİRE'YE AMBARGO
Katar'a uygulanan bu ablukanın yanı sıra Suudi Arabistan, ülkede bulunan otel ve işletmelerin Katar merkezli El-Cezire televizyonuna ait kanalların silinmesini istemiş, silmemeleri durumunda ceza keseceğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...