Londra'daki yangında 42 kişinin birbirine sarılmış cesetleri bulundu

Düzenleyen:
Londra'daki yangında 42 kişinin birbirine sarılmış cesetleri bulundu

DÜNYA Haberleri

Londra'da geçtiğimiz günlerde tamamen yanan ve 79 kişinin hayatını kaybettiği yangında, bina içerisindeki bir odada birbirine sarılmış halde 42 kişinin cesedi bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 14 Haziran'da meydana gelen yangında 24 katlı Grenfell Tower apartmanı tamamen yandı.

Yetkililer yangında şu ana kadar 79 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölgeden bugün gelen habere göre itfaiye ekipleri, binadaki bir odada birbirine sarılmış halde 42 kişinin cesedine ulaştı.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Cesetlerin, yangından kaçmaya çalışan, ancak başaramayınca son bir umutla bir odada toplanan apartman sakinlerine ait olduğu, ölenlerin çoğunun da çocuk ve kadınlardan oluştuğu bildirildi.
Londra polisi görgü tanıklarının bu iddiasını doğrulayacak ya da yalanlayacak bir açıklama yapmayı reddederken, bu 42 kişinin 79 kişilik bilançoya dâhil olup olmadığı açıklanmadı.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEYEBİLİR

Londra Metropolitan Polis Şefi Stuart Cundy, şu ana kadar hayatını kaybedenlerden 5 kişinin resmi olarak tespit edildiğini söyledi. Cundy, tüm kurbanların tespit edilemeyebileceğini ve bu gerçeğin çok korkunç olduğunu söyleyerek bazı ailelerin birden fazla kişiyi kaybettiğini dile getirdi. Şef Cundy, "Yangının verdiği hasar tarif edilemez. Bu yüzden araştırmaların tamamlanması haftalarca süren uzun bir operasyonu gerektirecektir. Ayrıca hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilememesi konusunda yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarını hazırlamalıyız" şeklinde konuştu. Öte yandan, yangında hayatını kaybedenler ve yangından etkilenenler için bugün yerel saat ile 11.00'de tüm hükümet binalarında saygı duruşu gerçekleştirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...