HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gana nüfusunun yüzde 10'u çocuk işçi

Düzenleyen: /
Gana nüfusunun yüzde 10'u çocuk işçi
Gana, Çocuk İşçi, Haber

DÜNYA Haberleri

Ülkedeki yaklaşık 27 milyon nüfusun yüzde 10'unu oluşturan Ganalı çocuk işçiler balıkçılık, tarım ve maden sektörlerinde çalıştırılıyor.

Batı Afrika ülkesi Gana'da yaklaşık 2,7 milyon çocuk maden, tarım ve balıkçılık alanlarında çalışmak zorunda bırakılıyor.

2,7 MİLYON ÇOCUK
ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Sürdürülebilir Balıkçılık Yönetimi Programı (SFMP) Başkanı Maurice Knight, yaptığı yazılı açıklamada, Gana'da 2,7 milyona yakın çocuğun farklı alanlarda işçi olarak çalıştırıldığını duyurdu.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL OLARAK ZARAR GÖRÜYORLAR
Knight açıklamada, okula gitmesi ve çocukluk dönemini yaşaması gereken çocukların uzun saatler boyunca ağır işlerde çalıştırıldığını, fiziksel ve zihinsel olarak zarar gördüğünü vurguladı.

Açıklamada, yaklaşık 27 milyon nüfusa sahip Gana'da nüfusun yüzde 10'unu oluşturan çocuk işçilerin balıkçılık, tarım ve maden sektörlerinde uzun süre çalışmak zorunda bırakıldığı kaydedildi.

ABD: YARDIMLARI KESERİZ
ABD yönetimi, Gana hükümetinin çocuk işçiler ve çocuk kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik adımlar atmaması durumunda bu ülkeye yapılan yardımların kesileceğini duyurdu.

Sivil toplum kuruluşu Save The Children'ın 16 Haziran tarihli "Çalınan Çocukluklar" raporuna göre, Sahraaltı Afrika'da 9 milyon kız çocuğu, 6 milyon da erkek çocuğunun okula gitme şansı olmadı. Kamerun, Somali, Gine Bissau, Benin ve Mali'de çocukların yarıya yakını çalışmak zorunda kalıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...