HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD, Suriye'de kimyasal silah iddialarına kanıt sunmayacak

Düzenleyen: /
ABD, Suriye'de kimyasal silah iddialarına kanıt sunmayacak
Heather Nauert, Haber

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Beyaz Saray'ın Suriye rejiminin yeni bir kimyasal saldırı hazırlığında olduğu iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

Basın mensuplarının sorusu üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın bu konudaki sözleri hakkında açıklama yapan Nauert, söz konusu bilginin istihbarat verilerine dayandığını, bu nedenle ABD'nin bu konuda kanıt sunmadığını ifade etti.

"KANIT SUNMAYACAĞIZ, ÇÜNKÜ İSTİHBARAT KONUSU"

Nauert, "Gelecekte de bu konuda kanıt sunmayacağız. Zira bu hususa, bir istihbarat konusu olarak bakılıyor. Bazen detaylarına hâkim olmadığınız konular olabiliyor. Ancak hiç şüphe yok ki, bu konu ABD'nin en üst düzeyde ilgisini çekti" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'DEN GELEN AÇIKLAMALARA İNANMAYACAĞIZ"

Öte yanda Nauert, Suriye hükümetinin saldırı hazırlamadığı yönündeki açıklamalarına inanmayacaklarını da kaydederek şunları söyledi:

"Suriye yönetiminin daha önce kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığını biliyoruz ve bu durum bizim için ciddi endişe oluşturuyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...