Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa Dışişleri Bakanı: Körfez krizinde gerginlik hafifletilmeli

Fransa Dışişleri Bakanı: Körfez krizinde gerginlik hafifletilmeli

DÜNYA Haberleri

Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Körfez krizinde gerginliğin hafifletilmesi, çağrısında bulundu.

Cidde kentinde Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil el-Cubeyr ile ortak basın toplantısı düzenleyen Le Drian, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin, siyaset ve ekonomi başta olmak üzere bir çok alanda olumsuz etki oluşturmasından endişe duyduklarını ifade etti.
Bölgeyi saran tehditlerle mücadelede birlik olunması gereken bir zamanda böyle bir krizin patlak verdiğine dikkati çeken Le Drian, tarafları sağduyu, diyalog ve uzlaşıya davet etti.
Le Drian, diyalog süreci ve yeniden güvenin inşa edilmesi için gerginliğin hafifletilmesi gerektiğini belirterek, "Körfez İşbirliği Konseyi'nin teröristlere karşı siper olması için birlik içinde olması önem arz ediyor. Bu krizin Körfez ülkeleri arasında çözülmesi gerekir. Kuveyt'in arabuluculuğunu destekliyoruz." ifadesini kullandı.
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) kapsayan Körfez turu kapsamında bugün Cidde'ye gelmişti.
Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.
Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...