Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore’den kuzeye zeytin dalı

Düzenleyen:
Güney Kore’den kuzeye zeytin dalı

DÜNYA Haberleri

Güney Kore hükümeti, uzun menzilli füze testleri sebebiyle artan gerilimi azaltmak amacıyla Kuzey Kore’ye askeri görüşmeler yapmak için teklifte bulundu.

Görüşmelere ilişkin medyaya konuşan üst düzey bir yetkili, “askerî tansiyonu yükselten bütün düşmanca hareketleri” durdurmak amacıyla masaya oturmak istediklerini söyledi. Eğer teklif kabul edilirse, Pyongyang ile Seul, 2015 yılından bu yana ilk defa bu düzeyde bir görüşme için masaya oturacak. Mayıs ayında Güney Kore Devlet Başkanı seçilen Moon Jae-in, uzun süredir Kuzey ile yakınlaşma sinyalleri veriyordu. Moon, yakın bir zamanda Berlin’de yaptığı konuşmada, Kuzey ile bir diyalog ortamının her zamankinden daha gerekli olduğunu belirterek, bir barış anlaşmasının imzalanması çağrısında bulunmuştu. Güney Kore’nin Savunma Bakan Yardımcısı Suh Choo-suk, görüşmelerin iki ülke arasındaki askerden arınmış bir bölge olan Panmunjom’daki Kuzey Kore’ye ait Tongilgak isimli binada gerçekleşebileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...