HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var

Düzenleyen: /
İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var
İsrail, Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri

Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya giriş engeli nedeniyle sokakta Cuma namazını kılan Müslümanlar, İsrail polisinin saldırısına uğradı. Namaz kılan cemaate yönelik hain saldırıda çok sayıda kişi yaralandı, gazlı saldırılarda Filistinlilere destek veren Türk vatandaşları da etkilendi. Farklı şehirlerde bulunan Müslümanların Mescid-i Aksa için Kudüs'e gelmeye çalıştığı ifade edilirken, bazı noktalarda Filistinli gençler ve İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

İsrail güçlerinin geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa yerleşkesinde silahlı saldırı girişiminde bulunduğu öne sürülen 3 Filistinliyi yargısız infaz etmesinden sonra Harem-i Şerif'in kapılarına koyduğu elektronik metal arama dedektörleri nedeniyle yükselen tansiyon düşmüyor. Müslüman cemaat, İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinde oluşturmak istediği egemenlik çabalarına izin vermemek için dedektörlerden geçmeyi reddediyor.

İsrail'in metal arama dedektörü uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, pazar gününden bu yana vakit namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapılarında eda ediyor.

İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var

İSRAİL'DEN YAŞ SINIRLAMASI

Yanı sıra bugün getirilen 50 yaş sınırlamasından dolayı Müslümanların Mescid-i Aksa'nın kapısına erişimi de mümkün olmadı. İsrail polisi Aksa'nın da içinde bulunduğu etrafı surlarla çevrili Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine açılan kapıları barikatlarla kapattı.

CEMAATE GAZ VE PLASTİK MERMİLİ SALDIRI 

İsrail'in engellemeleri nedeniyle Cuma namazını sokak aralarında kılmak zorunda kalan cemaat ise İsrail polisinin saldırısına uğradı. Namaz kılan Müslümanların üzerine gaz ve plastik mermilerle ateş açan İsrail polisi, ortalığı savaş alanına çevirdi.

İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var

YARALILAR VAR

Müslümanlara yönelik çirkin saldırıda, alanda bulunan çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

FİLİSTİNLİ GENÇLER İŞGAL GÜÇLERİYLE ÇATIŞIYOR

Yerel kaynaklar bazı noktalarda Filistinli gençler ve İsrail güçlerinin karşı karşıya geldiğini ifade ederken, çatışmalar yaşandığını belirtiyor.

KUDÜS'TEKİ TÜRKLER FİLİSTİNLİLERE DESTEK VERİYOR

Kudüs'e gelen Türk ziyaretçilerin, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına koyduğu metal arama dedektörlerine tepki gösteren Filistinlilere destek verdiği gözlendi. Filistinlilerle birlikte İsrail güçlerinin hedefi olan vatandaşlarımızın da gazdan etkilendiği bildirildi.

FARKLI ŞEHİRLERDEKİ ARAPLAR AKSA'YA DESTEK İÇİN KUDÜS'E GİTTİ

İsrail'de farklı şehirlerde yaşayan Müslüman Araplar da bulundukları yerlerdeki camileri kapatarak cuma namazı için Aksa'ya gelme kararı almıştı. 

İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var

MÜSLÜMANLARI TAŞIYAN OTOBÜSLERE ENGEL

İsrail polisi ise Kudüs'ün çevresine giriş noktaları kurarak başka yerlerden gelen Müslümanların şehre girişini engelleme yoluna gitti. Sabah saatlerinde başka şehirlerden gelen Müslümanları taşıyan onlarca otobüs polis engeliyle karşılaştı ve şehre giremedi.

"Ayrım Duvarı" nedeniyle Kudüs'e gelemeyen Batı Şeria'daki Filistinliler de Mescid-i Aksa'ya destek için namazları sokaklarda kılma ve İsrail'in ihlallerine karşı gösteri düzenleme kararı aldı. 

İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var

"MÜDAHALELER SÜRECEK"

Binlerce polisin görevlendirildiği şehirde tansiyon hayli yüksek. Şehrin üzerinde sürekli polis helikopteri uçarken, birçok noktaya da polis barikatları kuruldu. İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, polisin şehirde ve çevresinde devriye gezerek gün boyunca yaşanabilecek "aksaklıklara" müdahale edeceğini söyledi.

NETANYAHU'DAN DEDEKTÖR KARARI

İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesinde yer alan habere göre, dün gece güvenlik kabinesini toplayarak bir değerlendirme yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan metal arama dedektörlerini kaldırmama kararı aldı.

İşgalci İsrail güçleri namaz kılan cemaate saldırdı: Yaralılar var

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Aksa'da çıkan olaylar nedeniyle İsrail Cumhurbaşkanı'nı arayarak kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu ifade etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...