HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine saldırı

Düzenleyen: /
Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine saldırı
Suudi Arabistan, Petrol, Yemen, Husi, Haber

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısında yer alan Yenbu kentindeki petrol tesislerinin, Husiler tarafından balistik füzelerle hedef alındığı iddia edildi.

Husilere bağlı Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan ve askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, Husiler, Suudi Arabistan'ın batısındaki Yenbu ilindeki petrol rafinelerine, "Burkan-2" uzun menzilli balistik füzesi attı.
Haberde, füzenin hedefine isabet ettiği ve rafinerilerde büyük çapta hasar olduğu öne sürüldü.
Suudi Arabistan makamlarınca, henüz konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.
Bu arada Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA da Yenbu ilindeki Samref Petrol Rafinerisi'nde bir elektrik transformatörünün, sıcak hava nedeniyle aşırı ısındığını ve bu nedenle yandığını kaydetti.
Olayda herhangi bir can ya da mal kaybının olmadığı ve rafinerinin çalışma sisteminde de bir sıkıntının meydana gelmediği ifade edildi.
Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı savaşta meşru hükümet güçlerine destek veriyor.
Husiler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran ve Cazan kentlerine katyuşa, scud ve diğer balistik füzelerle sık sık saldırıyor. Söz konusu saldırılar çoğunlukla hava savunma sistemleri tarafından engellenirken, bazen can ve mal kayıplarına yol açıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...