Trump’ın eski kampanya müdürüne FBI’dan baskın

Düzenleyen:
Trump’ın eski kampanya müdürüne FBI’dan baskın

DÜNYA Haberleri

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) Başkan Donald Trump’ın eski kampanya müdürü Paul Manafort’un Virginia’daki evinde arama yaptığı, birçok kayıt ve evraka el koyduğu öğrenildi.

FBI, Rusya  soruşturması kapsamında ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kampanya müdürü Paul  Manafort’un Virginia’daki evine baskın düzenlediği belirtildi. 

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, FBI’ın 26 Temmuz’da şafak  vaktinde Manafort’un, Virginia eyaletinin Alexandria kentinde evinde arama  yaptığı ifade edildi.

HUKUKİ MERCİLERLE İŞ BİRLİĞİ

Manafort’un sözcüsü Jason Maloni de söz konusu iddiaları doğrulayarak,  “FBI ajanları Manafort’un evlerinden birinde arama yaptı. Manafort tutarlı bir  şekilde her zaman hukuki mercilerle iş birliği yaptığı gibi bunda da onlara  yardımcı oldu.” dedi.

Manafort'un evindeki aramanın geniş kapsamlı olduğu belirtilen haberlerde, FBI ajanlarının evden birçok kayıt ve evrakla ayrıldığı aktarıldı.

Söz konusu arama emrinin Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine  karıştığı iddialarını araştıran Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından  verilmiş olabileceğine dikkat çekilen haberlerde, Manafort’un daha önce Rusya soruşturmasına katkı sağlayacak pek çok dokümanı soruşturma ile ilgilenen  makamlara verdiği kaydedildi.

Bazı kaynaklar ise soruşturma heyetinin, Manafort’un tüm kayıtları teslim etmesi noktasında güvenilmez olduğuna kanaat getirdikleri ve federal  yargıcı bu konuda ikna etmiş olabilecekleri öne sürülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...