Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'nın en büyük volkanı yeniden aktif hale geliyor

Rusya'nın en büyük volkanı yeniden aktif hale geliyor

DÜNYA Haberleri

Rusya ve Avrasya bölgesinin en büyük yanardağı olan Klyuçevskoy volkanı deniz seviyesinden sekiz kilometrelik irtifada kül püskürtmeye başladı.

Rus Bilim Akademisi Jeofizik hizmet kurumu, Kamçatka departmanı bugün püskürmenin başladığını açıkladı.  Dünyanın aktif en yüksek volkanlarından biri olan Klyuçevskoy volkanının püskürttüğü kül ve dumanların 8 bin metre yüksekliğe kadar çıktığını belirten yetkililer ayrıca volkanın her 2-3 yılda bir canlandığına dikkat çekiyor. Kamçatka bölgesi Acil Durum Bakanlığı bölgede yaşayan halkı volkan küllerine karşı tedbirli olmaya çağırırken, hava ulaşımı ile ilgili de uyarı yapıldı. Ayrıca bu püskürmenin deprem aktivitelirini de arttıracağı düşünülüyor. Zira daha önceki püskürmelerin ardından Kamçatka bölgesinde bir kaç gün süren bir dizi deprem meydana gelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...