Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin BM Daimî Temsilcisi Haley'den İran açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'nin BM Daimî Temsilcisi Haley'den İran açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, İran'ın nükleer anlaşmayı dünyayı rehin almak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, yaptığı yazılı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, "ABD'nin yeni yöneticileri, nükleer anlaşma öncesi yaptırım ve baskı siyasetine dönme niyetinde olurlarsa, biz de saatler içinde anlaşma öncesi şartlardan daha ileri bir duruma dönmekte tereddüt etmeyiz." şeklindeki sözlerine cevap verdi.

Nikki Haley, ABD'nin İran'a karşı yeni yaptırım kararı aldığını hatırlatarak, bu yaptırım kararının "İran'ın dünya genelinde terörü desteklemesi, silah kaçakçılığı, provokatif füze programı ve insan hakları ihlalleri" nedeniyle alındığını savundu.

Bu yaptırımların, İran ile P5+1 (ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Çin ve Rusya) ülkelerinin vardığı nükleer anlaşma ile ilgili olmadığını belirten Haley, şu ifadeleri kullandı:

"İran'ın nükleer anlaşmayı dünyayı rehin almak için kullanmasına izin verilmemeli. İran'ın hiçbir şart altında nükleer silaha ulaşmasına müsaade edilmemeli. Bununla beraber İran'ı, füze fırlatması, terörü desteklemesi, insan haklarını hiçe sayması ve BMGK kararlarını ihlal etmesi nedeniyle hesaba çekmeyi sürdürmeliyiz." 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...