HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Portekiz'de yangınlar nedeniyle afet durumu ilan edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Portekiz'de yangınlar nedeniyle afet durumu ilan edildi
Portekiz, Yangın, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Portekiz'de devam eden orman yangınları nedeniyle afet durumu ilan edildiği bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Antonio Costa'nın, hafta sonu 40 derece civarında olacağı tahmin edilen hava sıcaklığındaki artışa hazırlıklı olmak için yarın silahlı kuvvetler dahil acil durum servislerinin başkanlarıyla bir araya geleceği belirtildi.

Yetkililer, artan hava sıcaklıklarının ülkede, söndürülmesi güç yangınları artırmasından endişe ediyor.

Hükümet, ülkedeki en endişe verici alanların, güneydeki Algarve'nin batı kesimleri ile ülkenin kuzeyi ve merkezinde bulunduğunu açıkladı.

Afet durumu ilan edilmesi, yetkililerin, acil durum varlıklarını harekete geçirmelerine ve tepki verme sürelerini hızlandırmalarına olanak tanıyor.

Portekiz'de yangınlar nedeniyle afet durumu ilan edildi

9 Ağustos'tan bu yana 150 yangın

Yetkililer, 15 Ağustos'ta, 9 Ağustos'tan itibaren ülkenin farklı bölgelerinde devam eden 150 yangına 3 binden fazla itfaiyecinin müdahale ettiğini, 55 kişinin yaralandığını belirtmişti.

Kuraklık, yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgarlar sebebiyle yangınların söndürülmesinde güçlük çekildiği kaydediliyor.

Lizbon'un 200 kilometre kuzeyindeki Pedragao Grande dağlık bölgesinde haziranda çıkan orman yangınında 64 kişi yaşamını yitirmişti.

Portekiz'de yangınlar nedeniyle afet durumu ilan edildi

91 kişi gözaltına alındı

Bu arada, Portekiz'de bir haftadır devam eden orman yangınlarıyla ilişkili olduklarından şüphelenilen 91 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 91 kişi, yangınları kasten çıkardıkları ya da ihmal sonucu yangına neden oldukları şüphesiyle güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...