Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barcelona saldırısında yaralanan Türk iş adamının ismi belli oldu

Düzenleyen:
Barcelona saldırısında yaralanan Türk iş adamının ismi belli oldu

DÜNYA Haberleri

Barselona’da yaralanan vatandaşın 33 yaşında işadamı Emre Eroğlu olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Eroğlu’nun ailesinin telefonla arayarak sağlık durumuyla ilgili bilgilendirdi.

Çavuşoğlu aileyle, “Emre beyin durumunu yakınen takibi için Madrid Büyükelçiliğimiz ve Barselona Başkonsolosluğumuza talimat verdim. Başkonsolosluk yetkilileri kendisine hastanede refakat etmektedir. Sağlık durumu iyi. Ayağındaki kırıktan ameliyat oldu” bilgisini paylaştı.

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişi ölmüş, 100 kişi yaralanmıştı. Saldırgan kaçmış, olayı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Terör saldırısının baş şüphelisinin Moussa Oukabir olduğu bildirildi. Yayaları ezen minibüsün içinde Driss Oukabir'in pasaportu bulunmuştu. Bu kişi, Barcelona'nın kuzeyindeki Ripoll şehrinde dün gece kendisi polise giderek teslim olmuş ve "Pasaportumu kardeşim çalmış, ben masumum" demişti. Oukabir gözaltına alınmıştı.

​Polis, Driss Ukabir ile çok benzeyen Moussa Ukabir'in, ağabeyinin kimlik kartıyla minibüsü kiraladığı ihtimali üzerinde duruyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...