Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'in bakanından densiz açıklama: Türkiye'yi işgal edecek değiliz

Düzenleyen:
Merkel'in bakanından densiz açıklama: Türkiye'yi işgal edecek değiliz

DÜNYA Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, tutuklu Deniz Yücel için ekonomik olarak Türkiye'yi zorlayacaklarını ama "işgal etmeyeceklerini" söyledi.

Almanya'daki seçim telaşesi, siyasilerin diline vurdu. Merkel'in Türkiye-AB konusundaki açıklaması, Cem Özdemir'in ihanet kokan söylemi derken en son boşboğazlığı Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel yaptı.

İŞGAL EDECEK DEĞİLİZ
Gabriel, Türkiye’yi, Die Welt muhabirinin serbest bırakılmasına zorlamak için Alman hükümetinin elinde sadece ekonomik ve diplomatik araçlar bulunduğunu dile getiren Gabriel bu yollarla Türkiye'yi baskılayacağını dile getiriken, “Sonuçta Türkiye’yi işgal edecek değiliz." sözlerini densizce söyledi.

ERDOĞAN'I DİKKATE ALMAMAK DAHA İYİ
Alman bakanın skandal açıklaması bununla da kalmadı, küstah sözlerin devamı da geldi. Önce "Türkiye'yi işgal etmeyeceğiz." diyerek sözde gözdağı veren Gabriel, devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de “Uzun süre ona karşı mantıklı bir tutum sergilemeye çalıştık. Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...