HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Husi lider: Çözüm girişimleri sonuç getirmez

Düzenleyen: /
Husi lider: Çözüm girişimleri sonuç getirmez
Yemen, Husiler, Haber

DÜNYA Haberleri

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC) kuruluş yıldönümü etkinlikleri öncesinde "sonuna kadar mücadele" mesajı verdi.

Husilere ait El-Mesire Televizyonu'na konuşan Husi, tek kişi kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini ve teslim olmayacaklarını belirtti.
Ülkenin onurunu koruyan adil barışa hazır olduklarını vurgulayan Husi, Salih'in, savaşın durmasına karşılık barış sürecine girilmesi yönündeki tek taraflı girişimine atfen, "Çözüm girişimleri bir sonuç getirmez. Bazıları teslim olmak istiyorsa da herkesin seçeneği bu değil." dedi.
Husi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, iç çatışmalar çıkararak kendi başarısızlıklarını örtbas etme planını uygulamaya koyduğunu dile getirerek, bu aşamada siyasi şantaj yapılmamasının önemi üzerinde durdu.
GPC'nin, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında partilileri başkentteki Es-Seb'in Meydanı'nda toplanmaya çağırması Husiler tarafından kendilerine yönelik "gerginliği tırmandırıcı" bir eylem olarak nitelendirilmiş ve Husi yandaşları 24 Ağustos'ta başkent Sana'nın 4 noktasında gösteri düzenlemeye çağrılmıştı.
GPC, 24 Ağustos 1982'de Salih tarafından kuruldu. Salih'in, Husilerle ittifak kurmasının ardından parti, biri meşru hükümeti ve dönemin Parti Genel Sekreterliği görevini yürüten Abdurabbu Mansur Hadi'yi, diğeri ise Salih'i destekleyen iki gruba ayrıldı. Yemen siyasetinde halihazırda Salih'in grubu etkinlik gösteriyor.

Savaştan zarar gören balıkçılara yardım
Öte yandan Yemen hükümeti, ülkede savaştan zarar gören balıkçılara 700'ü aşkın kayık ve motor dağıtıldığını duyurdu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Fehd Kefayin'in yaptığı ve resmi haber ajansı SABA'da yer alan açıklamada, bakanlığın, balıkçılık sektörünün ve balıkçıların durumunun iyileştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarına devam ettiği vurgulandı. 

Açıklamada, doğu illerindeki balıkçılara 500'ü aşkın, Ebyen ve Sokotra'da ise 100'er kayık ve motor dağıtıldığı, savaştan zarar gören balıkçıların zararlarının telafi sürecinin ilerleyen aylarda da devam edeceği belirtildi. 

Kefayin, mayıs ayında yaptığı açıklamada, sayıları 85 bini bulan Yemenli balıkçıların yüzde 60'ının iş yapamaz hale geldiğini ifade etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...