HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Teröristlere ağır darbe! Hepsi ele geçirildi...

Düzenleyen: /
Teröristlere ağır darbe! Hepsi ele geçirildi...
Suriye, Ypg, Cerablus, Münbiç, Kanuni Sultan Süleyman Tugayı, Haber

DÜNYA Haberleri

Cerablus ve El Bab bölgelerinde konuşlu Kanuni Sultan Süleyman Tugayı, Münbiç sınırında giriştiği operasyonda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye giden çok sayıda uçaksavar, roket, anti tank silahları ve mühimmata el koydu.

Suriye'nin Cerablus ve El Bab bölgelerinde faaliyet gösteren Kanuni Sultan Süleyman Tugayı, Suriye'nin Münbiç kentinde PYD'ye giden silah dolu tankeri ele geçirdi. Araçta çok sayıda uçaksavar, roket ve mühimmata el konuldu. 

YPG'YE GÖZ AÇTIRILMIYOR!

Kısa süre önce kuruluşunu ilan eden Kanuni Sultan Süleyman Tugayı, Suriye'nin Cerablus, El Bab ve Münbiç bölgelerinde YPG'ye göz açtırmıyor. Türkiye paralelinde faaliyet gösteren Sultan Murat Tümeni'nin yanı sıra rejime karşı savaşan Kanuni Sultan Süleyman Tugayı da bölgede etkili faaliyeti ile dikkat çekiyor.

Türkiye sınırında faaliyetlerini artıran silahlı grup, terör örgütü YPG'nin silah koridorunu engellemek için etkili operasyonlar yapıyor. Hama bölgesinden Münbiç'e silah sevkiyatı istihbaratını alan Kanuni Sultan Süleyman Tugayı savaşçıları, bölgeyi kontrol altına aldı. Yoldan geçen araçlar üzerinde yapılan denetimlerde YPG'ye gönderilen cephane ele geçirildi.

ÇOK SAYIDA UÇAKSAVAR VE MÜHİMMAT

Durdurulan bir tankerde yapılan aramada, aracın deposunda küçük bir orduyu donatacak silah ve cephane bulundu. Münbiç'teki YPG'lilere gönderilen ve Maha bölgesinden geldiği bildirilen tankerdeki depoda, çok sayıda uçaksavar, roketatar, anti tank silahları, değişik çapta makinalı silahlar ve çok sayıda mermi ve mühimmat yakalandı.

Münbiç, Cerablus ve El Bab bölgesinde faaliyet gösteren ve Türk birlikleri ile YPG arasındaki Halise bölgesinin korumasını üstlenen Kanuni Sultan Süleyman Tugayı'nın lideri Osman Osman, Türk askeri ile koordine halinde olduklarını söyledi.

YPG'nin bölgeyi rahatça kullanmasına ve silah sevkiyatına izin vermediklerini belirten Osman, gerekli desteğin sağlanması halinde YPG'ye yönelik etkili operasyonlara girişebileceklerini söyledi. Osman, bölgede etkin denetim sağladıklarını, bu kapsamda YPG'nin bölgedeki sevkiyatını büyük oranda engellediklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...