ABD durmuyor: 1480 TIR'la gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD durmuyor: 1480 TIR'la gönderdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Bölgede DEAŞ ile danışıklı dövüş içerisinde olan PKK/PYD tek kurşun sıkmadan ilerlerken, ABD'den terör örgütüne ağır silah ve zırhlı araç yardımını kapsayan toplam 1480 TIR gönderildi.

Suriye'de milyonlarca insanın ölmesine neden olan iç savaş devam ediyor. Bölgeye barışı getirme parolasıyla giren Amerika ise, teröristlere açık bir şekilde destek veriyor.

Türkiye'de kanlı saldırılar düzenleyen PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye sık sık silah ve mühimmat desteğinde bulunan ABD, teröristlere para yardımında da bulunuyor.

90 TIR AZ GELDİ!
Son olarak örgüte 90 TIR'lık silah ve mühimmat yardımında bulunan ABD'nin teröristlere yeni sözler verdiği ve toplamda 1480 TIR'lık yardım yaptığı öğrenildi.

"DOÇKALAR, MAKİNELİ TÜFEKLER, HAVAN TOPLARI"

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan PYD'nin sözde sorumlusu, "ABD, Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Bize ulaşan silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, doçkalar, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahları var.

SİLAHLAR 90 TIRLA GELDİ
Silahlar ve zırhlı araçlar 90 tırla geldi. Operasyon için daha fazla ihtiyacımız var. Bunu ABD'li yetkililere bildirdik. Yakında daha fazla ağır silahın gönderileceği sözünü verdiler." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...