- İki ülkeden vatandaşlarına 'İsrail' ve 'Filistin' uyarısı
27 dakika önce

İsrail'in misillemesi harekete geçirdi! Avustralya ve Yeni Zelanda'dan uyarı geldi

İsrail'in İran'a misilleme yaptığı iddialarının ardından Avustralya ve Yeni Zelanda, İsrail ve Filistin'deki vatandaşlarını 'buralardan ayrılmaları' konusunda uyardı. ABD'nin İsrail Büyükelçiliği ise çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu.
 - İran, İsrail'e nasıl cevap verecek?
29 dakika önce

İranlı yetkili: İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok

İsrail'in İran'a düzenlediği misilleme saldırısının ardından en çok merak edilen "İran şimdi ne yapacak?" sorusu cevap buldu. Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, "İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok" dedi.
 - Türkiye tepki gösterse de Miçotakis "Vazgeçmeyeceğiz" dedi
34 dakika önce

İpler yeniden gerilecek! Türkiye tepki gösterse de Miçotakis "Vazgeçmeyeceğiz" dedi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin tepkisine rağmen Ege'de deniz parkı projesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Dışişleri Bakanlığı ise Yunanistan'ın bu projesine geçtiğimiz günlerde, "Yunanistan'ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir." ifadeleri ile tepki göstermişti.
 - Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı
44 dakika önce

Rusya Ukrayna'ya yoğun füze saldırısı gerçekleştirdi

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın, Dnipropetrovsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında 8 kişinin öldüğünü, 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 - İran'a missilleme saldırısına İsrailli siyasiler ne dedi?
46 dakika önce

İran'a missilleme saldırısı için İsrailli siyasetçiler ne dedi?

Dün İsrail'in İran'a misilleme saldırısı yapması sonrası İsrailli siyasiler peş peşe açıklama yaptı. Aşırı sağcı vekiller saldırıyı 'yetersiz' bulurken iktidar partisi vekilleri ise memnun olduklarını söyledi. İsrail makamlarından ise saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı. 
 - Pakistan'da turistleri taşıyan araca saldırı! Ortalık karışt
47 dakika önce

Pakistan'da Japonların bulunduğu araca saldırı! Ortalık bir anda karıştı

Pakistan'ın Karaçi kentinde Japonların bulunduğu araca saldırı düzenlendi. Saldırganlar, aracı koruyan polisler tarafından etkisiz hale getirilirken, koruma aracındaki üç kişi yaralandı.
 - BM'den korkutan uyarı
57 dakika önce

BM'den "Orta Doğu'da kanlı misilleme döngüsüne son verme" çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Doğu'nun felaketin eşiğinde olduğu uyarısında bulunarak, "Artık bu kanlı misilleme döngüsüne son verilmeli." dedi.
 - Dünyanın en büyük seçimi başladı
1 saat önce

Dünyanın en büyük seçimi Hindistan'da başladı: 7 aşamadan oluşuyor, 6 hafta sürecek

Hindistan'da 6 hafta sürecek olan 7 aşamalı devasa seçim başladı. 1 milyara yakın seçmenin sandık başına gideceği seçimin favorisi mevcut Başbakan Narendra Modi. 1 Haziran'da son bulacak seçimin sonuçları ise 4 Haziran'da açıklanacak.
 - Dünya İsrail'in 'misilleme'sini konuşuyor!
1 saat 4 dakika önce

İsrail'in misilleme saldırısının ardından... Dünya gündem İran oldu!

İsrail ordusu, İran'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı saldırıya misilleme olarak İran'ın İsfahan kentindeki askeri üsse saldırı düzenledi, olay dünya basınında geniş yer buldu.
 - İsrail'in İran'a saldırısı hakkında neler biliyoruz?
1 saat 18 dakika önce

Tüm dünyanın gözü Orta Doğu'da! İsrail'in İran'a saldırısı hakkında neler biliyoruz?

Tüm dünya günün ilk ışıklarında İsrail-İran cephesinden gelen haberlerle uyandı. Haberler, İsrail'in İran'ın saldırısına cevap verdiği yönündeydi. İsrail'in İran'a saldırı düzenlediğinin öğrenilmesinin hemen ardından açıklamalar peş peşe geldi. Tüm dünyanın merak ettiği İsrail-İran gerilimine 4 başlık altında kısa bir bakış...
 - İsrail'in saldırdığı İran'dan açıklama
1 saat 23 dakika önce

Nükleer santral mi vuruldu? Patlamanın nedeni ne? İsrail'in saldırdığı İran'dan açıklama

İsrail, gece yarısı İran'a misilleme yaptı. İsrail'in 3 İHA'sı İran'ın hava savunma sistemi tarafından imha edildi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan İranlı yetkililer, "Küçük bir saldırı oldu, püskürttük. İsfahan'da duyulan patlama İran'ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu gerçekleşti" ifadelerini kullandı. İran medyası da nükleer santralin vurulduğuna yönelik iddiaları yalanladı.
 - İsrail'in İran'a saldırısında dikkat çeken tarih detayı
1 saat 43 dakika önce

İsrail'in İran'a saldırısında dikkat çeken tarih detayı! Doğum günüymüş...

İsrail-İran gerginliği bu sabah yeni bir aşamaya geçti. İran'ın geçen hafta yaptığı misilleme saldırısına İsrail de bu sabah karşılık verdi. Saldırıda ciddi bir kayıp bulunmazken saldırının İran'ın dini lideri Hamaney'in doğum gününde yapılması dikkat çekti.
 - Rusya'da bombardıman uçağı düştü!
2 saat 58 dakika önce

Rusya'da bombardıman uçağı düştü! 3 pilot kurtuldu, biri kayıp

Rusya savunma bakanlığından aktarılan bilgiye göre Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı güney Stavropol bölgesine düştü. Uçakta bulunan 4 pilottan üçü kurtulurken birinin kayıp olduğu öğrenildi.
Dünya - Dünya
3 saat 37 dakika önce

ABD, İsrail'deki çalışanlarını uyardı: 3 şehrin dışına çıkmayın

İsrail'in İran'a yaptığı yeni misillemenin ardından ABD'nin İsrail Büyükelçiliği çalışanlarını uyardı. Büyükelçilik çalışanları ve ailelerinden Tel Aviv, Batı Kudüs ve Beerşeba şehirlerinin dışına çıkmamaları istendi.
Dünya - Dünya
4 saat 23 dakika önce

İran'da saldırı sonrası askıya alınan uçuşlar yeniden başlatıldı!

İsrail günler öncesinden İran'a saldıracağını duyurmuştu, beklenen misilleme bu sabah gerçekleşti. İsrail tarihinde ilk kez İran'ı hedef aldı, saldırı Drone'larla yapıldı. İsfahan'da patlama sesleri duyuldu akabinde bir çok yerde uçuşların iptal edildiği duyuruldu. Tasnim Haber Ajansı, uçuşların az önce yeniden başladığını açıkladı.. İşte son gelişmeler...
 - İran'dan İsrail saldırısına ilişkin son açıklama
4 saat 47 dakika önce

İsfahan'daki patlama sesleri sonrası İran'dan son açıklama: Şimdilik füze saldırısı yok

İsrail'in İran'a saldırı başlattığı haberleri sonrası İran Uzay Ajansı Sözcüsü Dalirian, İran'ın birkaç insansız hava aracını düşürdüğünü ve ülkeye "şimdilik bir füze saldırısı olmadığını" söyledi.
 - Orta Doğu'da alarm! İşte ilk görüntüler
5 saat 56 dakika önce

İsrail, İran'a saldırdı! Açıklamalar art arda geldi

Son dakika... Reuters duyurdu, İsrail İran'a misilleme saldırısı başlattı. İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. İşte son gelişmeler...
Dünya - Dünya
11 saat 13 dakika önce

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB Zirvesinin ardından Türkiye'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB liderler zirvesinde konuşma yaparak, mülteci mutabakatı karşılığında Türklere vize kolaylığı sağlanmasına vurgu yaptı.
Dünya - Dünya
11 saat 42 dakika önce

İran'dan "nükleer doktrin" uyarısı: "Yeniden gözden geçirebiliriz"

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan, İsrail ile olan gerilim göz önünde bulundurularak nükleer doktrinin yeniden gözden geçirilebileceği açıklaması yapıldı.
 - İsrail ordusu teyakkuza geçti, sirenler çalıyor
12 saat 46 dakika önce

İran destekli güçlerden İsrail'e roket saldırısı!

İran destekli güçlerden İsrail'e roket saldırısı gerçekleştirildi ve İsrail ordusu teyakkuza geçti.
 - İran'da Her Şey Ona Bağlı... Hamaney Kimdir?
12 saat 53 dakika önce

İran'da Her Şey Ona Bağlı! Rejimin Tek Gücü Ali Hamaney Kimdir?

İran, Orta Doğu ülkelerinden birisi olarak kendine özel bir konuma ve öneme sahip. Bu ülke farklı sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel yapısıyla her zaman bölgesel, dünya çapında aktörlerin dikkatini çekti. İran’ı birçok Orta Doğu ülkesinden ayıran özelliklerinden biri, tek bir etnik, tek bir din ve tek bir mezhep merkezli olarak yönetilmesi. Konuya böyle bir giriş yaptık çünkü İran’ı 1989’dan beri yöneten Ali Hamaney’i daha iyi anlatabilmek istedik.
Sona Git