Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bangladeş’teki mülteci kampındaki izdihamda 3 Arakanlı hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Bangladeş’teki mülteci kampındaki izdihamda 3 Arakanlı hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Bangladeş’teki Kutupalong kampında Rohingyalı mültecilere araçlardan gıda ve giysi yardımı yapılırken yaşanan izdihamda 3 kişi hayatını kaybetti.

Bangladeş’te Rohingyalı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampında araçlardan yapılan gıda ve giysi yardımında izdiham yaşandı. Yetkililer, gıda ve giysi malzemelerinin dağıtıldığı sırada yaşanan izdihamda 1’i kadın, 2’si çocuk olmak üzere toplamda 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yaşanan izdihamda Romiza Begum isimli Rohingyalı mülteci ise, "Gelirken hiçbir şey yanımızda getirmedik. Üzerimdeki kıyafetleri ise buradan biri verdi. Her şeyimizi kaybettik. Evimizden kalan hiçbir şey yok. Her şey yok oldu" dedi.

Öte yandan, Myanmar ordusu ve Budist milislerin, Arakan bölgesinde Rohingyalı Müslümanlara uyguladığı şiddet sonucu 3 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 450 bin kişi de Bangladeş’e sığınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...