Tüyler ürperten iddia: 5 bin kişinin ölümüne neden oldu

Düzenleyen:
Tüyler ürperten iddia: 5 bin kişinin ölümüne neden oldu

DÜNYA Haberleri

IIASA, Dieselgate sonrası Avrupa'da ölümlerin kayda değer şekilde arttığını ve bu olayın yılda 5 bin kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Avrupa'da yaklaşık 100 milyon aracın nitrojen oksit gazları salınımının düşük beyan edilmesinin yılda 5 bin kişinin ölümüne neden olduğu iddia edildi.

HER YIL 5 BİN KİŞİ

Norveç Meteoroloji ve Uygulamalı Sistemler Analizi Enstitüsünün (IIASA) yaptığı araştırmaya göre, 'Dieselgate' nedeniyle Avrupa'da ölüm oranlarında kayda değer artış görüldü.

Avrupa'da Dieselgate çerçevesinde salınan zehirli gazlardan etkilenerek ölen kişi sayısının yılda 5 bin olduğuna işaret edilen araştırmada, Avrupa'da en az 10 bin prematüre bebek ölümünün de Dieselgate ile doğrudan ilişkili olduğu kaydedildi.

EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKELER

Araştırmaya göre, salınan zehirli gazlardan en çok etkilenen Avrupa ülkeleri, yoğun nüfus ve dizel otomobil kullanımı oranları dolayısıyla İtalya, Almanya ve Fransa oldu.

Salınımdan en az etkilenen ülkelerin ise Norveç, Finlandiya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu belirtildi.

Araştırma, "Environmental Research Letters" dergisinde yayımlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...