HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'dan sağduyulu bir ses yükseldi

Düzenleyen: /
Almanya'dan sağduyulu bir ses yükseldi
Michael Martens, Almanya, Türkiye, Haber

DÜNYA Haberleri

Alman yazar Martens, Türkiye’ye değindiği yazısında 'Alman dış istihbarat teşkilatı BND'nin Başkanı Bruno Kahl de Türkiye'de kanlı bir darbe girişiminin olduğunu inkar edemez' dedi.

Türkiye ile Almanya arasında son yıllarda yaşanan tartışmalara farklı bakış açısı ile yaklaşan Frankfurter Allgemeine gazetesi köşe yazarı Michael Martens, dünkü köşe yazısında Alman dış istihbarat teşkilatı BND'nin Başkanı Bruno Kahl'in bu yılın Mart ayında yaptığı, "Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğundan şüphe ettiği" yönündeki sözlerine atıfta bulundu. Martens, “Alman dış istihbarat teşkilatı BND'nin Başkanı Bruno Kahl de Türkiye'de kanlı bir darbe girişiminin olduğunu inkar edemez. Zanlıların bazıları yurt dışına kaçtı. Bazıları Almanya'ya. Şimdi anayasa düşmanı bu darbe girişiminde bulunan bazı kişilerin Almanya'da olduğu kanıtlanırsa, biz bu durum karşısında nasıl davranmalıyız? Gerçi Alman yargısı adil bir yargılama süreci olmayacağı gerekçesiyle ‘Gülencilerin' Türkiye'ye iade edilmemesine karar verebilir. Ancak Türkiye'de muhtemelen ağır suç işlemiş, demokrasi karşıtı vatan hainlerinin kıllarına dokunulmaksızın Almanya'da yaşayabilmeleri düşüncesi, işledikleri suçun, eylemin hesabını hiçbir biçimde vermek zorunda olmamaları çelişki. Bu insanların burada yargılanmaları için hukuki bir yol yoksa, o zaman Berlin en azından bu kişilerin suçsuz olduklarını iddia etmemeli" yorumunda bulundu.

Martens, "İstihbaratın başındaki kişinin 15 Temmuz darbe girişiminde Gülen hareketinin etkisini bilmeyecek kadar habersizse umarım diğer hayati konularda haberdardır" diyerek BND Başkanı Bruno Kahl'i tenkit etti. Alman yazar, darbe girişiminde bulunanlardan Almanya'ya iltica talebinde bulunanları olağanüstü hal nedeniyle Türkiye'de adil bir yargılama olmayabileceği, iltica talebinde bulunanları geri göndermeyebileceği, fakat bunların suçsuz olduğunu söylemenin doğru olmayacağını yazdı. 

Uzun zaman Türkiye ile Almanya arasında sorun olan İncirlik'teki Alman askerlerinin Alman milletvekilleri tarafından ziyaret edilmelerinin Türkiye tarafından engellenmesi konusunda da farklı bir yaklaşım sergileyen yazar Michael Martens, "Alman ordusu Federal meclisin emrinde olan bir ordudur. Federal milletvekilleri kendi askerlerini ziyaret etmeleri ne kadar haklıysa, milletvekilleri arasında PKK destek verenlerin bu ziyarette bulunması Türkiye'ye o kadar rahatsız edeceğini unutmamak lazım" yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...