Almanya’dan 196 FETÖ’cü diplomata iltica hakkı

Düzenleyen:
Almanya’dan 196 FETÖ’cü diplomata iltica hakkı

GÜNDEM Haberleri

24 Eylül’de sandık başına gidecek olan Almanya’da Türkiye karşıtlığı iç siyasetin ana gündemini oluşturdu.

Çetiner Çetin ANKARA - Berlin yönetimi siyasetini Türk karşıtlığı üzerinden şekillendirirken bir yandan da Türkiye karşıtı örgütlere ve gösterilere ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz hafta PKK’nın Köln’de düzenlediği gösterilere izin veren Alman makamlarının 15 Temmuz hain darbe girişimine bulaşmış 196 diplomatik pasaport sahibi FETÖ’cüye siyasi oturum sağladığı ortaya çıktı. Siyasi oturum verilen 196 kişiden 102’si ise Türkiye’nin yargılamak için Alman makamlarından defalarca istediği isimler.     

SON 3 AYDA 2 BİN BAŞVURU
İltica başvurusunda bulunanlar arasında TSK’lıların oranına ise yer verilmedi. Ancak TSK’ya mensup kişilerin yakınları ile ilgili de iltica kararlarının olumlu sonuçlandığı belirtildi. Bakanlığın raporunda Almanya’nın FETÖ’ye ev sahipliği yaptığı ortaya çıkıyor. Buna göre son 3 ay içinde 2 bin 15 kişi iltica için başvurdu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...