HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamas, Gazze'yi Filistin Devleti'ne devredecek

Düzenleyen: /
Hamas, Gazze'yi Filistin Devleti'ne devredecek
Hamas, Gazze, Filistin, İlistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, Hamas Lideri İsmail Haniyeh, Haber

DÜNYA Haberleri

3 ay önce yeni manifestosunu ilan esen Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ı, on yıl önce kontrol altına aldığı Gazze’ye yetkilileri gönderip buradaki kontrolü geri almaya davet etti.

Çetiner ÇETİN- Haber Merkezi Hamas lideri İsmail Haniyeh, grubunun, iktidarı Batı destekli Filistinli lidere geri verme konusunda ciddi olduğunu söyledi ve Abbas’a “pratik adımlarla” karşılık vermesi için çağrıda bulundu.Hamas, son aylarda Gazze’yi yöneten tartışmalı bir komiteyi lağvedeceğini açıkladı. Örgüt ayrıca bütün yönetim faaliyetlerini Abbas’a devretmeye ve Gazze ve Batı Şeria’da seçimler yapmaya hazır olduğunu belirtti.Diğer Hamas liderleriyle birlikte Mısırlı yetkililerle pek sık rastlanmayan türden görüşmeler yaptıkları Kahire’den döndükten sonra konuşan Haniyeh, “Gazze’de bir uzlaşma hükümetinin çalışması için hiçbir engel olmadan, açık ve samimi bir davette bulunuyoruz.” dedi.Hamas, yıllar süren İsrail-Mısır ablukasının ve son zamanlarda Abbas’ın yaptığı ekonomik baskıların ardından mali ve siyasi kriz içinde Filistinli gruplar arasında Tek devletli çözüme doğru ilk adım atılıyor.  Daha önce Gazze ve Batı Şeria diye ikiye farklı yönetim şekli İle yönetilen Filistin halkının on yıllık özlemi gerçekleşiyor. Tarafların kendi aralarındaki uzlaşma sürecinde ve Hamas'ın Abbas yönetimimi Gazze'ye davetinde iki hafta önce Ankara'ya bir günlük bir ziyaret gerçekleştiren Abbas'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan  ile yaptığı görülmelerin ve görüşmelerdeki telkinlerin etkili olduğu düşünülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...