Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gani: Taliban'ın barış sürecine katılmasını istiyoruz

Düzenleyen:
Gani: Taliban'ın barış sürecine katılmasını istiyoruz

DÜNYA Haberleri

''Taliban'ın barış sürecine katılmasını istiyoruz'' - ''Bölgedeki terör sorununu temelden çözmek için Pakistan'a da iş birliği çağrısı yapıyorum''

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban örgütünün barış sürecine katılmasını istediklerini söyledi.

Gani, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu toplantılarında yaptığı konuşmada Afganistan'daki sorunun ancak siyasi diyalogla çözüleceğini belirtti.

Afganistan'daki terör örgütlerinin savaşarak bir yere varamayacağını ifade eden Gani, ülkeye barışın gelmesi için her türlü görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

"Taliban'ın barış sürecine katılmasını istiyoruz." diyen Gani, Afganistan'a barışın gelmesi için her gün onlarca kurban verdiklerini vurguladı.

PAKİSTAN'A İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Bölgedeki terör sorununu temelden çözmek için Pakistan'a iş birliği çağrısında da bulunan Gani, halihazırda Afganistan'ın komşularıyla müzakerelere başlaması için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Gani, ''Afganistan'da devam eden çatışmalar, iç savaş gibi gözükse de aslında bu savaşlar Afganistan için değil, Afganistan topraklarını kullanmak için.'' diye konuştu.

Afganistan halkı ve devletinin barış istediğini vurgulayan Gani, barış yollarının ülkede faaliyet gösteren tüm terör grupları için açık olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...