HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İİT'den BM'ye Rohingya meselesine 'acil müdahale' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İİT'den BM'ye Rohingya meselesine 'acil müdahale' çağrısı
İit, Bm, Arakan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları, Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulunarak, Arakanlı Müslümanlar hakkında BM kararlarının uygulanmasını istedi.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Hamdan el-Useymin'in önderliğinde toplanan İİT Dışişleri Bakanları, Rohingya Müslümanlarının Myanmar ordusu tarafından maruz kaldığı şiddet eylemelerine son verilmesi için BM'ye 'acil müdahale' çağrısında bulundu.

Toplantıda 'bağımsız ve kapsayıcı' bir raporun hazırlanması için Myanmar hükümetinin Arakan'a gönderilecek BM heyetinin girişine izin vermesi ve suçluların yargılanması istendi.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

BM verilerine göre, Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 400 binden fazla Arakanlı Müslüman ulaştı.

UNICEF, Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 250 binden fazla çocuk olduğunu duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...