HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran'dan 2 bin kilometre menzilli füze

Düzenleyen: /
İran'dan 2 bin kilometre menzilli füze
İran, Abd, , Haber

DÜNYA Haberleri

Bir yandan ABD'nin nükleer anlaşma karşıtı sözlerine cevap veren İran, diğer yandan da 2 bin kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

İran'ın Tasnim haber ajansı, 2 bin kilometre menzilli yeni balistik füzenin geliştirildiğini açıkladı. Füze, çeşitli başlıklarla donatılabiliyor.

Ajans, haberi Devrim Muhafızları'nın hava biriminin başındaki Amirali Hacızade'nin bugünkü askeri törende yaptığı konuşmaya dayandırdı.

2 bin kilometrelik menzil, İran'ın Romanya'dan Pakistan'a kadar olan geniş bir çevreyi vurabilmesi anlamına geliyor. 

Aynı askeri törende konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de "Askeri gücümüzü caydırıcı olması için arttıracağız. Füze yeteneklerimizi yükselteceğiz. Ülkemizi savunmak için kimseden izin almayacağız" dedi.

Trump nükleer anlaşmayı bozacak mı?

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde İran'la imzalanan nükleer anlaşma aleyhinde konuşuyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda "İran'la nükleer anlaşma ABD için bir utanç kaynağıdır. Bu konuda henüz son sözümüzü duymadınız" ifadesini kullanan ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü de gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna yanıt vermişti. İran’la nükleer anlaşmayı iptal edip etmemek konusunda karar verdiğini söyleyen Trump, kararının ne olduğunu ise açıklamamıştı.

Eğer Ekim ayında Trump, İran’ın anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiğini kabul etmezse, ABD Kongresi’nin yeniden yaptırım uygulayıp uygulamamaya karar vermesi için önünde 60 gün olacak.

Trump, selefi Barack Obama’nın yönetimde olduğu 2015’te imzalanan nükleer anlaşmaya karşı çıktığını, ABD Başkanı seçilmeden önceki kampanyasında defalarca vurgulamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...