Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macron tartışmalı reformu onayladı

Düzenleyen:
Macron tartışmalı reformu onayladı

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülke çapında yapılan protesto eylemlerine karşın Çalışma Yasası Reformu'nu onayladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çalışma Yasası Reformu'na ilişkin kararnameyi Elysee Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu'nun ardından televizyonlar tarafından canlı verilen yayında imzaladı.Cumhurbaşkanı Macron, imza sırasında yaptığı kısa açıklamada, Fransa'da Beşinci Cumhuriyet boyunca hiç bu boyutta bir reform gerçekleştirilmediğini söyledi.Reformun özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için pragmatik çözümler getirdiğini belirten Macron, "Reformun içerdiği düzenlemeler gelecek yıldan önce uygulanmaya başlanacak." dedi.Çalışanlar, Çalışma Yasası Reformu'nu protesto için dün ikinci kez ülke çapında meydanlara inmişti.

Başta Paris, Marsilya, Lyon, Bordeaux, Lille ve Strazburg olmak üzere ülkenin pek çok şehrinde düzenlenen gösteri ve iş bırakma eylemlerine katılımın, geçen haftakine göre daha az olduğu bildirilmişti.Protestolara sendikaların verdiği bilgiye göre, yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Hükümetin reformu Ulusal Mecliste oylanmadan kararname ile yasalaştırma kararına karşılık olarak Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi yarın Paris'te, çok sayıda sendikaya bağlı ulaşım ve taşımacılık sektörü ise 25 Eylül'te ülke çapında protesto eylemi yapacaklar. Memurlar ve hizmet sektörü çalışanlarının ise 10 Ekim'de meydanlara ineceği açıklanmıştı. Kararnamenin yarınki Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...