HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD Yüksek Mahkemesi 'Seyahat yasağı' duruşmasını erteledi

Düzenleyen: /
ABD Yüksek Mahkemesi 'Seyahat yasağı' duruşmasını erteledi
Yüksek Mahkeme, Abd, Dünya, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin pazar günü aldığı yeni seyahat kısıtlamaları kararını göz önünde bulundurarak, Trump tarafından mart ayında getirilen seyahat yasağına ilişkin 10 Ekim'de görülecek ilk duruşmayı erteledi.

Yüksek Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, yeni seyahat  kısıtlamalarının ardından ilgili tarafların yeniden dinlenilmesine ihtiyaç  duyulduğu ancak bunun ardından ilk duruşmaya başlanabileceği belirtildi.

Mahkemenin, ilgili tarafların anlaşmazlık noktalarının halen devam  edip etmediğini öğrenmek istediği ve bunun için 5 Ekim'e kadar taraflara yazılı  bildirim için süre verdiği ifade edildi.

Bu kararla mahkemenin, 10 Ekim'deki ilk duruşmada dinleyeceği  tarafları, Trump yönetiminin son seyahat kısıtlaması kararı ışığında bir kez daha  düşünmeye davet ettiği belirtiliyor. Buna göre, Trump yönetimi ile hükümetin  seyahat yasağına karşı çıkan alt mahkemeler 5 Ekim'e kadar ilk mütalaalarını  Yüksek Mahkemeye sunacak.

ABD Başkanı Trump, pazar günü, İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen,  Çad, Kuzey Kore ve Venezuela vatandaşlarına sıkı güvenlik kontrolleri ve buna  bağlı seyahat kısıtlamaları öngören yeni bir karara imza atmıştı.

Trump tarafından geçen mart ayında alınan ancak yargıdan dönen seyahat  yasağı, Yüksek Mahkemenin 26 Haziran'daki kısmi onayının ardından 3 aylığına  uygulanmaya başlamıştı. Trump yönetimi de bu 3 aylık sürenin dolduğu gün yeni  seyahat kısıtlamaları kararını kamuoyuna duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...