HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail işgalini sürdürüyor

Düzenleyen: /
İsrail işgalini sürdürüyor
İsrail, Filistin, Bm, Birleşmiş Milletler, Haber

DÜNYA Haberleri

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Mladenov, İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin yüksek oranda devam ettiğini söyledi.

Mladenov, BM Güvenlik Konseyine Kudüs'ten video konferans yoluyla katılarak üye ülkeleri bilgilendirdi. İsrail'in Doğu Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim faaliyetlerine devam ederek yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğine dikkati çeken Mladenov, "İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetleri yıl boyunca yüksek oranda sürdü." dedi.

Mladenov, BM Güvenlik Konseyine Kudüs'ten video konferans yoluyla katılarak üye ülkeleri bilgilendirdi.

"YIL BOYUNCA YÜSEK ORANDA SÜRDÜ"
İsrail'in Doğu Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim faaliyetlerine devam ederek yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğine dikkati çeken Mladenov, "İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetleri yıl boyunca yüksek oranda sürdü." dedi.

İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerini artırmaya devam etmesinin "iki devletli çözümü giderek ulaşılamaz hale getirdiğine" dikkati çeken Mladenov, Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'te ise Filistinlilere ait evlerin ve okulların yıkılmaya devam ettiğini ve 2017'nin başından beri 344 binanın yıkıldığını söyledi.

Sivillere yönelik şiddet ve kışkırtmanın her iki tarafta korku ve şüpheye neden olduğunu ve barış çabalarını engellediğini kaydeden Mladenov, bütün taraflara şiddet, tahrik edici söylem ve provakasyondan kaçınmaları çağrısı yaptı.

FİLİSTİNLİ BEDEVİLERİ SÜRMEYİ PLANLIYORLAR
Öte yandan İsrail'in Filistinli onlarca bedevi aileyi Kudüs'ün doğusunda bulunan Han el-Ahmar bölgesinden sürerek yerlerine Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...