HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yemen hükûmeti iki yıl aradan sonra Taiz'de

Düzenleyen: /
Yemen hükûmeti iki yıl aradan sonra Taiz'de
Yemen, Taiz, Hükümet, , Haber

DÜNYA Haberleri

Yemen hükûmeti heyetinin iki yıl aradan sonra Husilerin kısmen abluka altında tuttuğu Taiz kentine ilk ziyaretini yaptığı bildirildi.

Başbakan Ahmed bin Dağr'ın basın sekreteri Gamdan eş-Şerif, yaptığı yazılı açıklamada, heyetin 26 Eylül 1962 devriminin 55'inci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlamalara katılmak üzere Taiz'e geldiğini duyurdu.
Açıklamada, heyette Sivil Hizmet Bakanı Abdulaziz Cebbari, Kültür Bakanı Mervan Demac, Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakib Feth ve Bayındırlık Bakanı Muayyen Abdulmelik ile bazı bakan yardımcılarının olduğu kaydedildi.
Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz'e uyguladığı abluka, hükümet güçleri tarafından yaklaşık bir yıl önce kısmi olarak kırılmıştı.
Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten itibaren başkent Sana ve bazı bölgelerde kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...