HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çin'den tüm dünyaya çağrı: Birlikte hareket edelim

Düzenleyen: /
Çin'den tüm dünyaya çağrı: Birlikte hareket edelim
Çin, , Haber

DÜNYA Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, dünya ülkelerini ortak, kapsamlı, iş birlikçi ve sürdürülebilir güvenlik konseptini benimsemeye ve güvenlik sorunlarına karşı müşterek hareket etmeye çağırdı.

Başkent Pekin'de düzenlenen Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol)  Genel Toplantısı'nda konuşan Şi, dünya genelinde hukukun uygulanması, güvenlik  alanında iş birliği yapılması ve suç ile mücadele konularına değindi.
 
Şi Cinping, ülkesinin dünya genelinde güvenliğin sağlaması ve  insanoğlu için küresel güvenliğin inşa edilmesi konusunda diğer ülkeler ve  uluslararası örgütlerle çalışmayı arzu ettiğini söyledi.
 
Uluslararası topluma güvenlik alanında iş birliği çağrısı

 
Dünya ülkelerini, ortak, kapsamlı, iş birlikçi ve sürdürülebilir  güvenlik konseptini benimseme ve güvenlik sorunlarına birlikte cevap vermeye  çağıran Şi, söz konusu ülkeler ile hükümetlerarası örgütlerin güvenlik yönetişimi  konusunda temel sorumlulukları sırtlanmaları gerektiğini belirtti.
 
Diğer yandan, gelişmiş ülkelerin gelişmemiş ülkelere, güvenlik ve  kalkınma alanlarında destek vermesi gerektiğini vurgulayan Çin lideri Şi, kendi  güvenliğini sağlayan bir ülkenin başka ülkelerin de güvenliğini hesaba katması  gerektiğini ifade etti.
 
29 Eylül Cuma gününe kadar sürecek toplantıya 158 ülke ve bölgeden  katılımcılar iştirak ediyor. Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol,  190 üyeli Birlemiş Milletler'den sonra dünyanın en büyük uluslararası örgütü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...