Nobel Ekonomi Ödülü Richard Thaler'in oldu

Düzenleyen:
Nobel Ekonomi Ödülü Richard Thaler'in oldu

DÜNYA Haberleri

Nobel Ekonomi ödülü, Chicago Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Profesör Richard Thaler’e verildi.

Chicago Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Profesör Richard Thaler, davranışsal iktisat alanındaki çalışmalarından ötürü 79’uncu Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü. Öte yandan, Rainer Weiss, Barry C. Barish ve Kip S. Thorne, LIGO dedektörüne ve kütleçekimsel dalgaların gözlemine yaptıkları katkılardan ötürü bu yılki Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldüler, Jacques Dubochet, Joachim Frank ve Richard Henderson, çözeltideki biyomoleküllerin yüksek çözünürlüklü yapısının belirlenmesi için geliştirdikleri soğuk-elektron mikroskopisi ile Nobel Kimya Ödülü’nü kazandı. Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash ve Michael W. Young, sirkadiyen ritmi (biyolojik saatimizi) kontrol eden moleküler mekanizmalar alanındaki keşifleri sebebiyle Nobel Tıp Ödülü’nün sahibi oldu. Kazuo Ishiguro, romanlarındaki büyük duygusal güç sayesinde, dünya ile aramızda bulunduğuna inandığımız aidiyet hissinin altındaki derin boşluğu gün yüzüne çıkardığı için Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya (ICAN), nükleer silah kullanımının yol açacağı insani sonuçların yıkıcı etkisine dikkat çektiği ve bu tarz silahların anlaşmalarla yasaklanması için gerçekleştirdiği çığır açan çalışmaları sebebiyle Nobel Barış Ödülü’nün sahibi oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...