TSK'nın harekâtı sonrası YPG'den küstah açıklama!

Düzenleyen:
TSK'nın harekâtı sonrası YPG'den küstah açıklama!

DÜNYA Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib'e girip Afrin yakınlarında bir noktada konuşlanmasıyla panikleyen terör örgütü YPG'den küstah bir açıklama geldi: Türkiye, İdlib’te herhangi bir şeyin peşinde değil, ancak Afrin’e yönelik bir kuşatma, bölgede yeni bir savaşı ateşleyebilir...

Türkiye ile birlikte hareket eden Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yetkililerinden Mustafa Sejari, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Astana anlaşması çerçevesinde bölgenin Rus ve rejim bombardımanından korunması, terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin gayri meşru toprak elde etmesinin engellenmesi için bölgede olduğunu belirtti.

Türk konvoyunun YPG'nin kontrolündeki Afrin ve muhalif kontrolündeki topraklara hâkim olan Şeyh Barakat bölgesine ilerlediklerini kaydetti.

TERÖRİSTLERİN AKDENİZ HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Sejari, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin Akdeniz’e yönelik bir hücumunun önlenmesinin önemli olduğunu belirterek "Bugün ayrılıkçıların denize ulaşma, önce İdlib’e sonra Ciş el Şakur’a ve sahildeki dağlık bölgeye ulaşma hayalinin bir hayale dönüştüğünü söylebiliriz" dedi.

TSK'nın harekâtı sonrası YPG'den küstah açıklama!

YPG'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA

YPG teröristleri ise Türkiye’yi Afrin’e yönelik tehdit edici eylemlerde bulunmakla suçladı. Fransız haber ajansına (AFP) göre; Twitter’dan açıklama yapan YPG, "Türkiye İdlib’te herhangi bir şeyin peşinde değil, ancak Afrin’e yönelik bir kuşatma, bölgede yeni bir savaşı ateşleyebilir" tehdidinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...